Hoppa till sidans innehåll

Fjällvindens tränare/ ledare på utbildning

08 NOV 2017 17:05
Utan Fjällvindens ledare/ tränare som ställer upp ideellt flera gånger per vecka skulle inte vår verksamhet fungera. Här delar dem med sig av sina upplevelser på utbildningar de gått.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2018 16:08

Genom att Fjällvinden finansierar utbildningar för de tränare och ledare som finns i klubben har några av dem gått utbildningar under hösten. De vill dela med sig av sina erfarenheter och här kan ni läsa några ord från dem.

Inspirationsdag – gruppträningskonvent 14/10 2017 Luleå

Från Fjällvinden deltog Inger Malm och Sofi Marberg. 

Dagen fylldes med olika instruerande pass med fokus på att göra övningar rätt, test av helt nya träningsformer, föreläsning, cirkelträning, sköna moves och mycket svett och skratt.

Det var länge sen vi deltog på den här formen av inspirationsdagar och vår målsättning var att vi skulle få med en bil fylld med entusiastiska ledare – sjukdom kom dock emellan och vi blev två som kom iväg.

Fantastiskt att få möjligheten att delta på dessa dagar, mycket inspiration i koncentrerad form!

Arrangör var gymnastikförbundet norr. - Gå gärna in och gilla deras fb sida, https://www.facebook.com/GFNorr  – det kan finnas utbildningar som ni skulle vilja gå och som kan stärka hela vår verksamhet – prata gärna mer med oss i sektionen om det.

Ni är alltid välkomna att delta på våra träningspass, hoppas vi ses !

Genom  Sofi

Lite kort info om kursen SATU2 barmark.

Kursen gick över ca 2 1/2 dag på Bosön med ca 30 deltagare från hela Sverige
( jag + 1 från Åre de enda från Norr)

Kursen var riktad till ledare på undomsnivå från U12 och uppåt och var mycket inspirerande med allt från kostens betydelse för prestation till funktionell anatomi och fysiologi där fokus på träningsplanering, träningslära och ledarskap.

Ledarna för kursen var väldigt duktiga föreläsare och det var en bra blandning av teori och praktik där mycket av de praktiska passen var att vi deltagare i grupp skulle skapa träningsprogram och övningar för till exempel någon av de fysiska delkapaciteterna som sedan de övriga grupperna fick prova på och ge oss återkoppling på.

Genom Patrick Larsson

Inspirationsträff barmarksträning

Jag var till Storuman på inspirationsträff barmarksträning för längdskidor ledd av Anna Norman. Inspirerande och lärorik träff där vi fick med oss många övningar och tips om skidnära/grenspecifik träning som skidgång.

Genom Åsa Hammarberg

Svenska skidförbundets alpina utbildning SATU1

Nu under hösten gick jag första delen av SATU1 (tränar utbildning) i Skellefteå, också kallad barmarksdelen. Hela helgen var väldigt lärorik och framförallt super kul! Har tävlingsåkt större delen av mitt liv så det var extra spännande att få en inblick i hur det är att coacha andra. Ser framemot snödelen i december! 

Genom Ylva Gunnarsson

Svenska skidförbundets alpina utbildning SATU1

Jag och Johanna Kangas gick barmarksdelen av en skidtränarutbildning med Svenska skidförbundet nu i höst. Vi fick ta del av roliga idéer och uppslag på kursen som vi kommer ha stor nytta av vårt uppdrag som ledare/tränare i Fjällvindens barn- och ungdomsarbete.

Kursen innebar även många roliga nya kontakter med ledare/ tränare från andra klubbar och ett bra utbyte av erfarenheter oss emellan.
Jag kan verkligen rekommendera fler att ta chansen att bli ledare/ tränare i Fjällvinden. Att få gå utbildningar via Fjällvinden stärker mig i min tränarroll och nu ser jag fram emot vinterdelen av utbildningen.

Genom Maria Edström

Tack till alla som delat med sig av sina erfarenheter och stort TACK till ALLA tränare / ledare som ställer upp för Fjällvinden!

 

Skribent: Gunnel Enetjärn
E-post: Adressen Gömd

baltc1m


 

 

 

 


 

Team Fjällvinden

 

Kansliet informerar:

Copyright hela hemsidan: Tärna IK Fjällvinden

Kansliets öppettider Må-Fre 9.00-12.00

Telefon: 0954-10109

Bg 135-5429

Swish 123 137 584 9

IBAN
SE24 8000 0842 0251 3236 6005
Swift
SWEDSESS

Postadress:
Tärna IK Fjällvinden - Skidor
Västra Strandvägen 1
92531 Tärnaby

Besöksadress:
Västra Strandvägen 1
92531 Tärnaby

Kontakt:
Tel: 095410109
E-post: This is a mailto link

Se all info