Hoppa till sidans innehåll

Info om fika på träningskvällarna kopplat till Corona


Vi i alpina sektionen har uppmärksammat och fått påtalat av vissa föräldrar att under rådande omständigheter tycker de att det känns olämpligt med fika på våra träningskvällar. Vi har tagit upp detta till diskussion i alpina sektionen och har kommit fram till följande.

Barnen fikar i samma grupper som de träffas i under skoltid. Fikat intas ute och barnen blir serverad frukt av den förälder som ansvarar för fikat. Frukten delas ut med en mattång. Vi ser inte att detta ska vara ett större problem än på skolan där det intas lunch och mellis.

Det är självklart upp till varje familj att avgöra om ens barn ska få fika i backen eller ej.

Är det någon förälder som känner olust att hjälpa till med fikat så är det bara att höra av sig till någon i sektionen så löser vi det. Det finns också munskydd att tillgå inne i målhuset om man skulle känna sig bekvämare med det.

Vi ber er föräldrar som stannar kvar under ert barns träning att hålla avstånd till varandra. Från och med ikväll, tisdag, är det endast barn, tränare samt fruktansvarig som möts runt elden vid målhuset. Vi får återgå till att bjuda er föräldrar på kaffe vid elden när vi har återgått till en mer normal vardag.

Vi vill också belysa varför vi tycker att det är viktigt med detta avbrott under träningarna. Under träningen i backen blir grupperna utspridda, då är fikat ett bra tillfälle för tränarna att samla ihop gruppen igen och stämma av. Vi ser även att det är en viktig social stund för barnen. De får fylla på med lite varm dryck och frukt, vila benen en stund så att de orkar åka resten av träningen

Så, till er som känner olust inför fikastunderna, vi gör detta för våra barns skull. Inget tvång, vi har all respekt för dem som avböjer den gemensamma fikastunden. Det är fritt fram att ta med eget fika om man känner för det.

/Med vänlig hälsning Alpina Sektionen

Uppdaterad: 02 MAR 2021 12:46 Skribent: Gunnel Enetjärn
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tärna IK Fjällvinden - Skidor
Västra Strandvägen 1
92064 Tärnaby

Besöksadress:
Västra Strandvägen 1
92064 Tärnaby

Kontakt:
Tel: 095410109
E-post: This is a mailto link

Se all info