Hoppa till sidans innehåll

Alpina / Freeride sektionens policy för träningar, tävlingar och läger


Rättesnören

När klubben ordnar läger som sker i klubbens namn och när vi ersätter åkare och ledare för delar av kostnaden, gäller vissa uppsatta "regler". För många är dessa regler helt självklara, men vi tycker det är viktigt att de är tydliga och att alla vet vad som gäller. Inte minst viktigt är det för de föräldrar som lämnar bort sina barn i andra vuxnas omsorg.

 

Ledare åt alla

Flera av föräldrarna är även sina egna barns ledare. För att vara ledare i klubben, använda klubbens material, gäller att man är ledare för alla barn som åker för klubbens och är medlemmar.

När man är på läger eller tävling som ledare, gäller att man är ledare för de barn som är med eller de barn i den grupp man ansvarar för - oavsett vilket barn man är förälder till. Detta gäller även träningar hemma.

 

Alkohol

TIK fjällvinden har antagit en alkoholpolicy som gäller för all verksamhet inom klubben, den gäller givetvis även för oss inom Alpina. När man reser med sina egna och andras barn är det oerhört viktigt att alla vuxna föregår med gott exempel och med gott omdöme hela tiden. De vuxna som är med skall när som helst kunna rycka in och hjälpa barnen, om något händer. Det skall inte finnas risk för att något barn skall känna oro för om någon förälder dricker alkohol eller inte. Därav absolut noll alkohol.

 

Fler föräldrar behövs!

Alla kan göra något, men några kan inte göra allt!

Träningen bygger på att alla föräldrar kan hjälpa till med allt annat som är runt omkring träningar, tävlingar, läger mm.

 

Det är första gången för alla någon gång!

Vårt motto är att locka in fler föräldrar att prova på olika saker och på så sätt ge verksamheten en bredare bas att stå på. Du som redan kan, är en viktig ambassadör och välkomnare för fler "nybörjare". Du som är "ungdom" och har fått otaliga timmar av ideellt arbetande vuxna - tänk på att även du kan ge tillbaka genom att träna yngre förmågor, vara funktionär eller dylikt.

Det är både roligt och givande!

Uppdaterad: 27 JAN 2011 11:54

Postadress:
Tärna IK Fjällvinden - Skidor
Västra Strandvägen 1
92531 Tärnaby

Besöksadress:
Västra Strandvägen 1
92531 Tärnaby

Kontakt:
Tel: 095410109
E-post: This is a mailto link

Se all info