Hoppa till sidans innehåll

Längd- och löparsektionen säsongen 2016-2017


På träningskvällarna skall alla ska vara ”startklara” med skidorna på när träningen startar. Föräldrar som vill vara med på skidor är välkomna! Vi avslutar varje träning med samling inne. Köldgräns -15 grader, vid osäkerhet kolla www.fjallvinden.com eller ring kansliet 0954-101 09

 Looisklubben, onsdagar 18.30-19.15 start i nov/dec

(Skidlek)- För de allra yngsta 0 -6 år, eller de som nästan aldrig stått på skidor. Den här gruppen brukar till en början inte åka spåren utan håller för det mesta till på och i närheten av skidstadion. Målet för den här gruppen är att klara att åka på egen hand, glida på skidorna utan hjälp och kunna ta sig upp själv om de ramlar. För de allra yngsta (0-4 år) krävs att en förälder är med under träningen.

Ledare: Johanna Kangas och Caroline Serrander

Grön grupp, onsdagar kl 18.30-19.30 start i nov/dec 

Gruppen för de som har lämnat skidlek bakom sig och går i ettan eller är äldre. Denna grupp har i första hand ett större fokus på teknik än på fysik. Några av åkarna har kanske deltagit i klubbens egna tävlingar.

Jämn vecka åker vi klassiskt (dvs. skidor med fästvalla) och udda vecka är det fri stil som gäller (dvs skidor utan fästvalla). Man måste alltså inte ha två par skidor.

Ledare: Ida Larsson och Marlén Lindgren

Blå grupp, måndag och onsdag kl 18.30-19.30, vecka 46 - vecka 17

Gruppen för de som generellt sett har goda tekniska förutsättningar, och vi strävar efter att hålla en bra balans mellan teknik och fysik. Gruppen är relativt ”bred” vilket gör att vi, vid vissa träningsmoment antingen avdelar gruppen eller ger en del åkare anpassade direktiv. Några av åkarna har förutom klubbens egna tävlingar provat på tillexempel tävlingar i kommunserien.

Jämn vecka kör vi klassiskt och udda vecka fri stil.

Tränare: Bengt Gustavsson, Simon Edmondson, Cajsa af Ekenstam

Röd grupp, måndag och onsdag kl 18.30-19.30, vecka 46 - vecka 17

Gruppen för ungdomar som ”vill lite mer” och har hunnit en bra bit på vägen. De har goda tekniska färdigheter och klarar av att åka 3-5 km i lite högre tempo. Flera av åkarna har tävlat och vill tävla inom distriktet, men det är inget krav för att tillhöra gruppen.

Jämn vecka kör vi klassiskt och udda vecka fri stil.

Tränare: Samuel Ek, Patrick Larsson, Åsa Hammarberg

På måndagar blir det "mängdträning" och man åker ca 5 km på egen hand eller tillsammans. Ibland kan vissa teknikmoment läggas in i passet. På onsdagar är det teknikträning.

 

Svart grupp

** Gruppen för våra allra äldsta juniorer, där många är på väg mot en seniorsatsning och ofta har en exceptionell teknisk och fysisk förmåga som har byggts upp under lång tid. Merparten av åkarna i gruppen är välmeriterade i tävlingssammanhang och tränar till stor del under eget ansvar.

Gul grupp

**Grupp för ungdomar och vuxna som vill träna och åka inriktning på motion och välbefinnande. Några av åkarna tränar mot ett eller flera uppsatta mål som till exempel motionslopp i olika längd.

 **Svart och gul grupp har vi inte i dags läget men kanske i framtiden. Men den som känner sig tillhöra dessa grupper är välkomna till träningskvällarna även nu!

Mer info om de olika träningsgrupperna kan fås av Cajsa 070-582 43 22 & Simon 073-810 37 10

Uppdaterad: 2016-11-15 08:29
Skribent: Cajsa af Ekenstam


Change the game


 

 

 

 

konsum2baltc1m

 

Team Fjällvinden

 

Kansliet informerar:

Copyright hela hemsidan: Tärna IK Fjällvinden

Kansliets öppettider Må-Fre 8.30-17.00

IBAN
SE24 8000 0842 0251 3236 6005
Swift
SWEDSESS

Postadress:
Tärna IK Fjällvinden - Skidor
Västra Strandvägen 1
92064 Tärnaby

Besöksadress:
Västra Strandvägen 1
92064 Tärnaby

Kontakt:
Tel: 0954-101 09
E-post: This is a mailto link

Se all info